Hiša zelišč - Narava iz Vrhov

Eterična olja - Amalu

Izdelki AMALU so ljudem, živalim in okolju prijazni


• 100 % naravno in ljudem prijazno: eterična olja AMALU so pridobljena v skladu s standardi za ekološko kmetovanje in kozmetiko Soil Association.

• Živalim prijazno: eterična olja so primerna za vegane in niso testirana na živalih.

• Okolju prijazno: vse sestavine AMALU so ekološke, pridobljene brez okolju škodljivih snovi, in vsa embalaža je 100% reciklirna – stekleničke so opremljene s pokrovčki in vložki iz reciklirne plastične mase in etiketami iz ekološkega papirja s FSC certifikatom.

 

Kaj moram vedeti o uporabi eteričnih olj?


• Pred prvo uporabo posameznega eteričnega olja vedno naredite test za ugotavljanje alergičnosti.

• V času nosečnosti, pri otrocih, starejših in bolnih osebah, pri izpostavljenosti sončnim žarkom in alergijah se pred uporabo posvetujte z izkušenim aromaterapevtom.

• Eteričnih olj na kožo nikoli ne nanašajte nerazredčenih, ampak vedno uporabljajte razredčena v osnovnem olju ali kremi. Eteričnih olj ne smete zaužiti, ne smejo priti v stik s sluznico, z nežno kožo na ustnicah ali predelom okoli oči. Če eterično olje po nesreči pride v stik z očmi, ga takoj izperite z manjšo količino osnovnega olja in popivnajte z mehko krpo. Šele nato oko sperite z vodo in, če je potrebno, poiščite zdravniško pomoč.

 

Uporaba eteričnih olj

Eterična olja so izjemno močne, koncentrirane in učinkovite naravne snovi, ki jih je treba uporabljati s spoštovanjem in previdnostjo. Raje malo manj kot preveč. Na koži lahko uporabljate izključno razredčena eterična olja, nerazredčena pa samo po posvetu z aromaterapevtom.

V skupini ni artiklov.