Hiša zelišč - Narava iz Vrhov

Objav 1 do 5 od skupaj 7

na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2
Padajoče

Prvi meseci v letu

21. mar. 2015 20:54:26

Na prvi pomladni dan začenjamo z novo temo na našem blogu. Hiša zelišč skozi letne čase. Kaj počnemo v Hiši zelišč pozimi, pomladi, poleti in jeseni.  Pisali bomo o našem delu na poljih, obiranju zelišč, pripravi zelišč,….skratka predstavili vam bomo naš delovni vsakdan skozi celo leto. Ne bo manjkalo koristnih nasvetov o pripravi vrta, obiranju, sušenju zelišč, pripravi zeliščnih čajev, sokov…. itd.

Preberi več »
Komentarji | Objavljeno v Hiša zelišč skozi letne čase | Avtor: Lara Lapajne Golob

Zelišča v medgeneracijskem centru

15. jan. 2015 19:55:58

Včeraj je v medgeneracijskem centru v Idriji potekala delavnica o zeliščih in zeliščnih čajih. Na pobudo centra sva z Laro z veseljem sprejeli sodelovanje, saj želiva zelišča širiti med ljudi. 
Medgeneracijski center v Idriji se je odprl šele v jesenskih mesecih prejšnjega leta, sedaj pa je v njem že pestro vsakotedensko dogajanje. 

Preberi več »
Komentarji | Objavljeno v Delavnice | Avtor: Irena Kenda

Za dekleta in žene

6. jan. 2015 17:29:06

V decembru sva bili z Laro vabljeni na prav poseben, prvi ženski večer, v eni izmed najbolj prijaznih trgovin v Ljubljani - OrCi. Tam seveda poleg ostalih ekoloških in veganskih stvari prodajajo tudi najine čaje in zeliščne kapljice. Večer se je odvijal in odvil točno tako, kakor sva pričakovali. Prijeten pogovor med ženskami o težavah, prehrani, zdravju in še in še. Ne predavanje, ne učna ura, temveč pogovor.  Res sva bili veseli, da sva delček svojega znanja o zeliščih delili z ostalimi.

In ravno ob tem pogovoru sem dobila idejo, da tale zapis posvetim zdravilnim rastlinam, ki so v prvi vrsti namenjene nam, ženskam.

Preberi več »
1 Komentarji | Objavljeno v Radosti uporabe zelišč | Avtor: Irena Kenda

Čas je za čaj

15. dec. 2014 22:04:29

 

Sadni, zeliščni, zeleni, beli, črn, rooibos…in še bi lahko naštevali. Eni bolj poznani drugi manj.  In kot ste že zagotovo ugotovili so meni in Ireni najbližji zeliščni, a nikakor ne pozabljava tudi na druge, ki prihajajo z različnih koncev sveta.  Že kot majhni so naju »okužili« z domačimi zeliščnimi zvarki, ki so jih skrbno pripravljale najine mame in babice. Ja, to je bila domena žensk :). 

Preberi več »
Komentarji | Objavljeno v Radosti uporabe zelišč | Avtor: Lara Lapajne Golob

Zadnji mesec je dogajalo...

7. dec. 2014 10:36:07

Čisto preveč časa je že preteklo od zadnje objave, ampak pisanje bloga je res zahteven posel :) Pa ni samo to, toliko dogajanja je bilo v preteklih tednih, da so bili dnevi polni garanja. No ja, ne ravno, da v vsem tem času ni bilo niti dneva, v katerem se ne bi našla kakšna luknjica za pisanje. Ampak človek potrebuje nekaj časa tudi samo zase. Za svoje drage, za poležavanje na kavču, za preprosto delati nič. Včasih si privoščim takšne "popoldanske odkope". In ja, paše!

Preberi več »
Komentarji | Objavljeno v To je Hiša zelišč | Avtor: Irena Kenda

Objav 1 do 5 od skupaj 7

na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2
Padajoče