Odločitev, da ima tudi Hiša zelišč svoj blog, ni padla čez noč. Glede na to, da časa vedno zmanjkuje, pisanje bloga pa vzame kar nekaj ur, je bila odločitev težka. Pa vendar, nekaj vspodbude druga drugi je prinesel prvi zapis. Prav ta je namenjen predstavitvi naju in najinemu delu - ki pa ne le delo, temveč tudi ljubezen.


Hiša zelišč je nastala iz zgodbe, ki sega nazaj v najina šolska leta, ko sva se kot sosedi in prijateljici družili ob poznih popoldnevih in ob drugih "pomembnih" pogovorih sanjali tudi o tem, da bova nekoč skupaj ustvarili nekaj, kar bova počeli z ljubeznijo. Kaj točno, takrat še nisva vedeli, niti v sanjah pa si nisva predstavljali, da naju bodo ravno zelišča po nekaj letih ponovno povezala.
Ideja o zeliščih je nastala takorekoč čez noč. Nekaj zeliščnih likerjev, par čajev, nabranih po krniških travnikih in že smo bili pripravljeni na prvo predstavitev. Lara, Irena in Katarina, ter naša Pehta, Larina mama :)


 

Tako se je začelo, prvo leto prva njiva, drugo leto druga njiva in tako dalje. Danes so posajene 3 večje in par manjših njivic, ki skupaj obsegajo slab hektar površine.

 


Z Laro sva veseli in ponosni, da sva se rodili tukaj gor, visoko v hribih, na nadmorski višini, ki ponekod preseže trimestno številko.
Svet, ki ni preveč radodaren z ravninami, sva izkoristili za nasade zdravilnih rastlin. Tukaj gor v hribih se rastline dobro počutijo. Dihajo svež zrak, hladne noči in jutranja rosa jim priskrbi dovolj vlage tudi v sušnih poletjih. Tudi travniki, po katerih nabirava prostorastoče rastline, so precej raznoliki in ohranjeni. Za to so seveda zaslužni kmetje, ki se vse bolj usmerjajo v ekološko pridelavo in zemlje ne izčrpavajo, temveč od nje vzamejo le tisto, kar jim sama ponudi.
Torej, kaj je Hiša zelišč? Ime samo pove, da sva zaljubljeni v zelišča in zelišča so tista rdeča nit, ki vlečejo celotno zgodbo blagovne znamke. Čaji, kapljice, sirupi, likerji, mazila...vse s pridihom zelišč.

Najina želja, približati zdravilne rastline ljudem, je glavno poslanstvo blagovne znamke. Povedati in pokazati, da zeliščni čaji niso le nekaj, kar je včasih pila naša babica in nekaj, kar nam je v otroških letih pripravila mama, ko smo z vročino in bolečim grlom obležali v postelji. Da, zelišča so mnogo več. Lahko postanejo del našega vsakdana. Ko ob skodelici aromatičnega čaja upočasnimo hiter tempo življenja, ko ob kosilu na skledo solate kapnemo okusen zeliščni kis, ko se v vročem poletju odžejamo z osvežilnim zeliščnim napitkom, ko svojo kožo negujemo z nežnim zeliščnim mazilom, in še in še...
Vse to je le delček naju in najine zgodbe.
Obljubljava, da zapisi ne bodo le toga dejstva o zdravilnih rastlinah, saj ob pisanju bloga želiva uživati in se zabavati tudi midve :)