Čisto preveč časa je že preteklo od zadnje objave, ampak pisanje bloga je res zahteven posel :) Pa ni samo to, toliko dogajanja je bilo v preteklih tednih, da so bili dnevi polni garanja. No ja, ne ravno, da v vsem tem času ni bilo niti dneva, v katerem se ne bi našla kakšna luknjica za pisanje. Ampak človek potrebuje nekaj časa tudi samo zase. Za svoje drage, za poležavanje na kavču, za preprosto delati nič.Včasih si privoščim takšne "popoldanske odkope". In ja, paše!

 
Torej, kaj vse naju je zaposlovalo zadnje tedne? Prva in tudi zelo prijetna novica je bila, da sva izmed 18 prijavljenih projektov, izbrani med 3 najboljše prakse za zelena delovna mesta. Bili sva zelo presenečeni, saj tega res nisva pričakovali. Prijavili sva se "kar tako malo", češ, škodovati ne more. Tudi, ko sta se predstavnici Umanotere, slovenske fundacije za trajnostni razvoj, najavil na obisk in ogled, nama niti na kraj pameti ni padlo, da bi to lahko pomenilo to. Škoda, da nista posneli najinih obrazov, ko sta povedali novico. Seveda pa sva tisto pravo veselje (beri skakanje v zrak) pokazali šele, ko sta gospe z avtom zavili za prvi ovinek. :) No, po tej novici je sledilo malo zatišja, potem pa tisti bolj stresni del: snemanje predstavitvenega filma, prevzem nagrad, nerodnosti pred mikrofoni, razbijajoče srce, mehka kolena... Ampak ja, človek se vsega privadi.
 
Kmalu za tem, smo v prizivnici Antonijevega rova predstavili nov izdelek, ki je plod partnerskega sodelovanja med nami, Antonijevim rovom ter Geoparkom Idrija. Geruš, stara grenka pelinova pijača, ki je knape odžejala in jim lajšala vsakodnevne tegobe rudarjenja. Pijačo smo posodobili in jo ponudili v različnih pakiranjih. Nova spletna stran (www.gerus.si), priprave na predstavitev, usklajevanja, pakiranja... Darilna pakiranja so bila pripravljena zadnji dan, par ur pred predstavitvijo. Tako pač je, pri nama je večino stvari narejenih tik pred zdajci :) Pa spet trema, razbijajoče srce, mehka kolena,...tako, kakor vedno pred nastopom. Sploh pred domačim občinstvom in pred rudarji, kateri bi se z lahkoto zmrdovali nad našo različico njihove pijače. Več ali manj se je dobro izšlo. Mi smo na izdelek ponosni. Po dogodku smo sicer brali tudi kritike, ampak nas niso potolkle. Tako pač je, če se izpostaviš, lahko pričakuješ vse. Dobro in slabo. In dokler bo tisto dobro prevladovalo, naju ni strah.
 
Glave se še niso niti dobro ohladile, že sva hiteli s pripravo stojnice na sejmu Narava zdravje. In potem štiri dni celodnevnega nasmeška, prijaznih besed, bolečih nog, utrujenosti, pa vendar na koncu ogromnega veselja in presenečenosti nad odličnim odzivom obiskovalcev. Veseli, zares veseli sva, da ljudje znajo ceniti delo. Da vedo, da cena ni edini faktor, ki igra pri odločitvi za nakup. Še najbolj vesela pa sem bila spoznanja, da sva v teh štirih dneh imeli veliko mladih kupcev, ki se zavedajo pomena kvalitetnih, lokalno pridelanih produktov. To nama daje tudi upanje za naprej, saj na mladih svet stoji. Takšna mladina, ki ji ni vseeno, je prav gotovo dobra popotnica za ustvarjanje novih zelenih delovnih mest. :)
 
Sedaj pa je december, mesec obdarovanja. Za naju ne pomeni samo mesec veselja, praznikov, dopustov. Pomeni  mesec gužve, dela, naročil. In prav je tako. Kar naj naju zasujejo naročila. Do drugega leta se bova že izkopali na plano :)