Hiša zelišč - Narava iz Vrhov

2 objav

na stran
Padajoče

Za dekleta in žene

6. jan. 2015 17:29:06

V decembru sva bili z Laro vabljeni na prav poseben, prvi ženski večer, v eni izmed najbolj prijaznih trgovin v Ljubljani - OrCi. Tam seveda poleg ostalih ekoloških in veganskih stvari prodajajo tudi najine čaje in zeliščne kapljice. Večer se je odvijal in odvil točno tako, kakor sva pričakovali. Prijeten pogovor med ženskami o težavah, prehrani, zdravju in še in še. Ne predavanje, ne učna ura, temveč pogovor.  Res sva bili veseli, da sva delček svojega znanja o zeliščih delili z ostalimi.

In ravno ob tem pogovoru sem dobila idejo, da tale zapis posvetim zdravilnim rastlinam, ki so v prvi vrsti namenjene nam, ženskam.

Preberi več »
1 Komentarji | Objavljeno v Radosti uporabe zelišč | Avtor: Irena Kenda

Čas je za čaj

15. dec. 2014 22:04:29

 

Sadni, zeliščni, zeleni, beli, črn, rooibos…in še bi lahko naštevali. Eni bolj poznani drugi manj.  In kot ste že zagotovo ugotovili so meni in Ireni najbližji zeliščni, a nikakor ne pozabljava tudi na druge, ki prihajajo z različnih koncev sveta.  Že kot majhni so naju »okužili« z domačimi zeliščnimi zvarki, ki so jih skrbno pripravljale najine mame in babice. Ja, to je bila domena žensk :). 

Preberi več »
Komentarji | Objavljeno v Radosti uporabe zelišč | Avtor: Lara Lapajne Golob

2 objav

na stran
Padajoče