Hiša zelišč - Narava iz Vrhov

Zimski čaj

4,80 €

Zaloga: Na zalogi

* Obvezna polja

Zimski čaj

Več pogledov

Opis

Zimski čas, poleg zimskih radosti, s seboj prinese tudi prehladna obolenja.

Za lajšanje zimskih nadlog, smo nežne cvetove bezga, lipe in slezenovca pomešali med dišeč timijan in tako je nastal Zimski čaj.

Lipa in bezeg sta znani rastlini za povečano znojenje, kar pripomore, da se telo hitreje ozdravi nadležnega prehlada. Timijan v čajni mešanici deluje antiseptično in lajša vnetja žrela. Cvetovi in listi slezenovca vsebujejo sluzi, ki na tanko prekrirejo sluznico dihalnih poti in jo s tem ščitijo pred draženjem in blažijo suh kašelj. Prav tako mehčajo sapnično sluz in s tem olajšajo izkašljevanje.

Zismki čaj si privoščimo, kadar želimo ogreti telo in duha ter brezskrbno uživati v zimskih radostih.

Čaj je prijetnega, zeliščnega okusa. Prevladuje okus timijana ter bezga. Čaj po želji sladite z medom, vendar je napitek pred dodatkom medu potrebno ohladiti na 40°C.

 

Vsa zelišča blagovne znamke Hiša zelišč so pridelana v Sloveniji, v predalpskem svetu na višini okrog 1000 metrov. Za pridelavo zelišč ne uporabljamo umetnih gnojil in škropiv. Celoten postopek pridelave, od sajenja zeli, do pakiranja zeliščnih izdelkov, je plod ročnega dela. Ker prisegamo na kvaliteto, v izdelke vtkemo le najboljše dele zelišč.

 

 Proizvajalec: Hiša zelišč (Master d.o.o. Sp. Idrija, Sr. Kanomlja 56, 5281 Spodnja Idrija)

 Navodila za shranjevanje: Hraniti v suhem prostoru in ne izpostavljati sončni svetlobi.

Dodatne informacije

Sestavine

timijan, cvet lipe, cvet bezga, cvet slezenovca, plodovi janeža

Navodila za uporabo Eno čajno žličko zeliščne mešanice prelijemo s skodelico (200 - 250 ml) vrele vode in pustimo stati 5-10 min. Nato odcedimo in pijemo po požirkih. Napitek po želji sladkamo z medom.